Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
PIOTR Ch SYLWIA MĄDRA A A Joanna Jędras Kamil Wisniewski boj fra oszlo ayahuazca ayahuazca lugoo85 kowalski Urszula Chochrek mirdar88 Łukasz Ch Paulina NO Lunka Koszycka Daria Worytko (14403 niezalogowanych)
23 Posty
Melania Gora
(Mgora)
Wiking
patim napisał:
U niektorych strach byl by mniejszy przed bv gdyby mieli pewnosc ze jest grupka ludzi, przyjaciol, najlepiej norwegow ktorzy znaja prawde o naszym zyciu, widza nas codziennie, obserwuja, zyja wspolnie z nami i gdy bedzie potrzeba stana murem za nami. Zamiast tego niektorzy wola napisac na forum " szukam polskich przyjaciol dla mojego dziecka".
ta norki sa lepsze od Polakow i na pewno sie zglosza do BV
ten narod bardzo lubi sie wychylac

Jezeli nie maja do stracenia wlasnych dzieci bo ich nie posiadaja lub tez sa juz dorosle to zapewniam cie ze sie wychyla
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Mgora napisał:
[

Również chciałabym w to wierzyć ,zgadzam się z Twoją wypowiedzią ale wiem,że nie jest tak do końca , jak ja czy Ty byśmy chciały.
Instytucja BV działa kulawo ,nie ma odpowiednich ludzi do tak ważnych zadań ale szkoda moich słów kto zainteresowany sam może -zgłębić tajemnicę BV .
Nie pytaj norwegów następnym razem, bo oni mniej wiedzą niż Polacy :laugh: tam jest wszystko robione po cichu a sami rodzice są zmuszani do milczenia.[/quote]

A nie uwazasz ze to nie norwedzy wiedza mniej niz polacy tylko to polskie media pokazuja prawde taka jaka chca? Nie wierz w to co pokazuja media wierz w to co sie dzieje na okolo ciebie, u twoich znajomych, rodziny u przyjaciol. U niektorych strach byl by mniejszy przed bv gdyby mieli pewnosc ze jest grupka ludzi, przyjaciol, najlepiej norwegow ktorzy znaja prawde o naszym zyciu, widza nas codziennie, obserwuja, zyja wspolnie z nami i gdy bedzie potrzeba stana murem za nami. Zamiast tego niektorzy wola napisac na forum " szukam polskich przyjaciol dla mojego dziecka".

Tyle było tu pisane,tyle kłótni ,co jeden to mądrzejszy a i tak macie tak małe pojecie co się wokół Was dzieje.Moja droga spójrz czasami dalej niż czubek nosa .

Mówisz ,że norweg nie widzi problemu w BV

Czytaj rozmawiaj z nimi,zobacz każdy post napisany,przez norwega oglądnij każdy film, przeczytaj artykuły i wróć tu za 3 lata powinnaś ogarnąć to porozmawiamy.

www.facebook.com/pages/Barnevernsaktivistene/189123127802547

www.facebook.com/DokumantarfilmOmBarnevernet?ref=profile

www.facebook.com/pages/Stopp-Statens-Ove...rget/160552734018684

www.facebook.com/HjelpBarnaHjem?ref=profile

www.facebook.com/pages/Hjelp-unge-og-vok...-med-tidlig-psykisk-
helsevern/118117145008864?hc_location=stream

www.facebook.com/edward.dawes.71?hc_location=stream

www.facebook.com/pages/Kamp-mot-Barnever...orge/293445580690923

www.facebook.com/stopbarnevernetnow

www.facebook.com/pages/Vi-som-har-opplev...vern/177455428945553

sa jeszcze dwa duże norweskie ale nie che mi sie szukać.

Pamiętaj naród polski działa emocjonalnie,jesteś w stanie zauważyć od razu co i jak u norwegów tego nie zobaczysz dlatego Tobie się wydaje,że wszystko jest OK .
Jeśli nie jest OK to i tak jest OK sa tego nauczeni od kołyski ,by się chronić SIEBIE podkreślam nie ciebie ,wiec przerysowałaś troszeczkę z tym ogniem ,raczej by cię pierwszą pchnęli w ten ogień .
Poza tym cieszą się ,że Twoje dziecko stoi obok nich ,bo tym samym ich dziecko jest bardziej bezpieczne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
ZoDe napisał:
Skoro konkrety, to kontrety!
Proponuje, zeby kazdy, kto mial do czynienia z BV, lub zna BEZPOSREDNIA relacje od osoby, ktora miala, podzielila sie doswiadczeniami na forum. Jest nas przeciez tutaj mnostwo. Wielu z nas ma dzieci w szkolach lub przedszkolach. Bedzie to reprezentatywna relacja, a nie wypociny chorej psychicznie, zalkoholizowanej pani Rybki (poza zycie).

DO DZIELA!

Na podstawie jakich dowodów , są Twoje wypociny , jako o mojej osobie ?

1.wypociny chorej psychicznie ...
2.zalkoholizowanej ...

Masz poważny brak wiedzy, na 28 lat pobytu w Norwegii, a do tego brak własnego zdania by móc je wyrazic w temacie...
Żeby nie Ciocia Wikipedia i pomocny Wujek Goolgle ...to klapa .

Łapiesz sie wszystkiego co nie stawia oporu w poszukiwaniu prawdy, a nawet wiecej... nie dociekasz a przystajesz przy tym co ktos palnie, a to stawia Ciebie w nieciekawym swietle rozeznania w temacie,zas pozostawia jedynie Twoja plytkosc i wycieczki personalne, zupelnie jak bys chciala sie przebic ze swoja racja i tym uczestniczyc w temacie jako posiadajaca wiedze.

Więc ZAPRASZAM do przeczytania i zapoznania sie z tematem , z przytoczonych linków przez EVIL.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
Pani za to sadze opiera sie tylko na swoich doswiadczeniach jest pani nadal w NO ?? czy wsrod pani znajomych zdarzyly sie podobne sytuacje?? czy nadal sie zdarzaja znane pani sytuacje? ilu znanym pani polakom osobiscie znanym przytrafilo sie to co pani?? robi pani z siebie ekspertke na wylacznosc a ja bym chciala poznac opinie innych osob i inne zdarzenia. zrobila sobie mysle pani z tego sposob na istnienie na forum. rozumiem ze to byla trauma i chce pani innych ostrzec ale negowanie wszystkiego i robienie z siebie eksperta na nic sie nie zda nam. wolalabym opinie osob ktore sa w NO obecnie i maja stycznosc z BV albo mialy oraz osob ktore tu wychowaly dzieci bo zyja kilkanascie lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Melania Gora
(Mgora)
Wiking
Tyle było tu pisane,tyle kłótni ,co jeden to mądrzejszy a i tak macie tak małe pojecie co się wokół Was dzieje.Moja droga spójrz czasami dalej niż czubek nosa .

Czytaj rozmawiaj z nimi,zobacz każdy post napisany,przez norwega oglądnij każdy film, przeczytaj artykuły i wróć tu za 3 lata powinnaś ogarnąć to porozmawiamy.

Mozesz mi powiedziec gdzie stwierdzilam ze nie widza problemu zadnego w bv? O ile mi wiadomo wypowiadalam sie o samym powodzie do odebrania dziecka ze nie dzieje sie to w wyniku loterii.

Linki przytoczone przez ciebie widzialam juz wczesniej i nie potrzebowalam az 3 lat zeby to " opracowac"

Nie twierdze ze bv jest idealna instutucja chodzi mi wylacznie o strach o dziecko, ktore kochamy ponad zycie , strach o to ze zabiora nam je bez powodu chocby najmniejszego bledu z naszej strony. W to nie wierze.

Dlaczego w tym temacie pojawiaja sie tylko linki a nie wypowiedzi osob ktore to przezyly? ( nie liczac Pani Rybki) ktora w innym poscie przyznala sie ze idealna matka nie byla? Myslisz ze jakby trwala lapanka na polskie dzieci natrafialibysmy ciagle na dwie te same polskie historie?
A pomylki sie zdarzaja na calym swiecie tam gdzie pracuja ludzie w polsce rowniez.
Nie zycze nikomu zeby mial kontakt z bv. I nie uwazam ich systemu nawet za doby, ale wiem ze bez najmniejszej podstawy nikt nie ma prawa zabrac nam dzieci.
Podczas podrozy na swieta do polski pan z obslugi promu zapytal nas czy "z tym dzieckiem mieszkamy w norwegii." Odpowiedzielismy tak. Zapytalismy skad to pytanie, otrzymalismy odpowiedz: wczoraj tez wracala rodzina taka na stale juz z dzieckiem bo jest blondynkiem i ma niebieskie oczka i podobno straszyli ich ze oni " poluja na takie dzieci" i nie chcieli ryzykowac.

Rozumiesz co moze zrobic czlowiekowi w glowie takie pierd.....olenie o szopenie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Mgora napisał:

Mozesz mi powiedziec gdzie stwierdzilam ze nie widza problemu zadnego w bv? O ile mi wiadomo wypowiadalam sie o samym powodzie do odebrania dziecka ze nie dzieje sie to w wyniku loterii.

Linki przytoczone przez ciebie widzialam juz wczesniej i nie potrzebowalam az 3 lat zeby to " opracowac"

Nie twierdze ze bv jest idealna instutucja chodzi mi wylacznie o strach o dziecko, ktore kochamy ponad zycie , strach o to ze zabiora nam je bez powodu chocby najmniejszego bledu z naszej strony. W to nie wierze.

Dlaczego w tym temacie pojawiaja sie tylko linki a nie wypowiedzi osob ktore to przezyly? ( nie liczac Pani Rybki) ktora w innym poscie przyznala sie ze idealna matka nie byla? Myslisz ze jakby trwala lapanka na polskie dzieci natrafialibysmy ciagle na dwie te same polskie historie?
A pomylki sie zdarzaja na calym swiecie tam gdzie pracuja ludzie w polsce rowniez.
Nie zycze nikomu zeby mial kontakt z bv. I nie uwazam ich systemu nawet za doby, ale wiem ze bez najmniejszej podstawy nikt nie ma prawa zabrac nam dzieci.
Podczas podrozy na swieta do polski pan z obslugi promu zapytal nas czy "z tym dzieckiem mieszkamy w norwegii." Odpowiedzielismy tak. Zapytalismy skad to pytanie, otrzymalismy odpowiedz: wczoraj tez wracala rodzina taka na stale juz z dzieckiem bo jest blondynkiem i ma niebieskie oczka i podobno straszyli ich ze oni " poluja na takie dzieci" i nie chcieli ryzykowac.

Rozumiesz co moze zrobic czlowiekowi w glowie takie pierd.....olenie o szopenie?

Ręce mi opadają ,jak czytam co piszesz -dałam ci linki byś zrobiła z nich użytek a nie sobie je pooglądała

później pytasz o inne przypadki no qurw... masakra ,masz tam przypadki Norwegów i jeszcze z 5 innych nacji ,ludzie mówią o córkach ,wnuczkach,synach o sąsiadach -możesz zobaczyć co maja w garnkach a ty się qu... pytasz

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam ,nie wzięłam pod uwagę ,że trzeba umieć czytać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Melania Gora
(Mgora)
Wiking
EVIL napisał:
Mgora napisał:

Ręce mi opadają ,jak czytam co piszesz -dałam ci linki byś zrobiła z nich użytek a nie sobie je pooglądała

później pytasz o inne przypadki no qurw... masakra ,masz tam przypadki Norwegów i jeszcze z 5 innych nacji ,ludzie mówią o córkach ,wnuczkach,synach o sąsiadach -możesz zobaczyć co maja w garnkach a ty się qu... pytasz

Masz racje nie umiem czytac wiec juz sie nie wypowiadam na ten temat. Zyj w swoim swiatku i wierz w swoje idee. Szkoda czasu na rozmowe z osoba ktora nie rozumie moich wypowiedzi. Czytaj dalej wyraz po wyrazie i zastanow sie jak go zanegowac cos sie przeciez znajdzie, tylko sie skup mimo wszystko pozdrawiam i nie zycze kontaktu z bv.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Mgora napisał:
EVIL napisał:
Mgora napisał:

Masz racje nie umiem czytac wiec juz sie nie wypowiadam na ten temat. Zyj w swoim swiatku i wierz w swoje idee. Szkoda czasu na rozmowe z osoba ktora nie rozumie moich wypowiedzi. Czytaj dalej wyraz po wyrazie i zastanow sie jak go zanegowac cos sie przeciez znajdzie, tylko sie skup mimo wszystko pozdrawiam i nie zycze kontaktu z bv.

To nie jest mój światek i nie mam idei związanych z BV ,osłabia mnie to że chcesz coś powiedzieć wręcz mówisz,że dobrze bo instytucja istnieje i są Polacy co dzieci źle traktują i dobrze bo mają się na baczności,że ciemnota przybywa nie mając zielonego pojęcia o BV a w sumie to nie ma problemu bo BV niegroźne ale ja Ci mówię ,że nie masz pojęcia o czym mówisz.
Jeśli nie wysiliłaś się i nie wiesz o czym mówisz to nie pieprz ,że wszystko jest OK .

Jeśli Ty jesteś w tym kraju i inni to może należy ruszyć dupsko i dowiedzieć się o BV SAMEMU a nie pytając norwega sąsiada albo wysłuchać innych na forum MN .

Zgadzam się z tobą nie mamy o czym mówić

Również pozdrawiam nie ma się co spinać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Mgora napisał:
donwasyl napisał:
Trzeba zaczac pisac:

- szukam norweskich zboczencow,dla moich dzieci!

Nie zazdroszcze poziomu poczucia humoru ale po awatarze mozna sie wszystkiego spodziewac. Skoro jestes tak uprzedzony do wszystkich norwegow to co tu robisz? Zarabiasz sianko czy zyjesz? Nie kazdego mozna wrzucic do jednego worka, tak samo mozna stwierdzic ze jestes alkoholikiem bo przeciez w polsce duzo jest alkoholikow.

Przykro mi,ze musze ci odpowiedziec:

- z jakim poczuciem humoru i czego niby mozna sie spodziewac po awatarze?
- nie twoj zasmarkany interes,co tu robie,a nie tam albo jeszcze gdzie indziej!
- jesli ty nie jestes uprzedzona do pedofilii i kazirodztwa,to gratuluje!
- przenies sie na norweskie forum,bo smierdzisz folksdojczem na kilometr!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
konkrety?? prosze bardzo ... o tej instytucjii dowiedzialam sie z MN.
nigdy wczesniej nie spotkalam sie ani nie bylam molestowana przez BV...
to jest moje osobiste doswiadczenie z barnevernet...

ps. dziecko posiadam.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok